AMIS-stipendit: Vuoden tsemppari on Piia-Emilia Haapaniemi Ammattiopisto Lappiasta

TIEDOTE 2.6.2017
JULKAISUVAPAA HETI

Piia-Emilia Haapaniemi Ammattiopisto Lappiasta palkittiin tänään valtakunnallisella AMIS-stipendillä Vuoden tsemppari -kategoriassa. Stipendit jakaa opiskelijajärjestö Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry. AMIS-stipendejä myönnetään kolmessa kategoriassa toiminnassaan erityisesti ansioituneille ammatillisille opiskelijoille ja opiskelijakunnille. Stipendeistä kukin on arvoltaan 250 euroa.

Piia-Emilia opiskelee Ammattiopisto Lappian luontoalalla. Hän aloitti eläintenhoitajan opintonsa ensimmäisen kerran elokuussa 2013, mutta joutui keskeyttämään ne pian. Ammattiopisto Luovissa hetken aikaa opiskeltuaan Piia-Emilia palasi Lappiaan.

Simosta kotoisin oleva Piia-Emilia asui opintojen ajan kaukana kotoa opiskelija-asuntolassa Tervolan Louella, mutta selviytyi hankalistakin tilanteista päättäväisesti. Hänen luonteeseensa kuuluva herkkyys on osoittautunut vahvuudeksi eläintenhoitajan ammatissa, jossa opiskellaan esimerkiksi tunnistamaan eläimen tunne- ja stressitiloja.

– Nyt valmistuvan Piia-Emilian tarina on hieno esimerkki siitä, miten opiskelija on kääntänyt haasteet vahvuuksikseen, sanoo OSKU ry:n puheenjohtaja Eini Järvi.

Opiskelunsa tueksi Piia-Emilia on valjastanut myös taiteellisen lahjakkuutensa. Piirustusvihko ja kynä kulkevat aina hänen mukanaan, niin oppitunneilla kuin työssäoppimisissakin. Piia-Emilian tarina ja piirroskuvat vakuuttivat OSKU ry:n hallituksen yksimielisesti.

– Piia-Emilia on luova niin taiteellisesti kuin toimintatavoiltaankin. Hän on kulkenut omaa polkuaan ja rohkaissut muitakin siihen, todellisen tsempparin tavoin, Järvi sanoo.

Stipendi jaettiin Piia-Emilialle Lappian Tervolan toimipisteen kevätjuhlassa tänään. Toista kertaa jaettavien AMIS-stipendien hakemusten ja hakijoiden taso oli tänäkin vuonna hyvin korkea. Palkittavat valitsi OSKU ry:n liittohallitus.

Lisätietoja:

Eini Järvi
puheenjohtaja, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry
0449776356, eini.jarvi@osku.info

Maiju Korhonen
pääsihteeri, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry
0449774014, maiju.korhonen@osku.info