Eduskuntavaalimateriaalia opiskelijakunnille

OSKUn vaalijuliste otsikolla Wanted sekä hashtagillä #AmistenTulevaisuus. Teksissä: Eduskuntavaaleissa ratkaistaan amisten tulevaisuus. Me turvaamme selustasi, mutta käytäthän silti myös omaa ÄÄNTÄSI. www.osku.info/eduskuntavaalit.

Hei opiskelijakuntatoimija!

Tiesitkös, että olet avainasemassa, mitä tulee amisten äänestysaktiivisuuteen ja amisten äänen kuulumiseen eduskuntavaaleissa? Sinulla onkin nyt suuri valta, vastuu ja oikeus jakaa tietoa opiskelukavereillesi tulevista vaaleista! Olemme koonneet tähän sinulle materiaalia ja ohjeita, kuinka voitte opiskelijakunnassanne osallistua vaalivaikuttamiseen.

Tilaa oppilaitokseesi OSKUn vaalijulisteita!

Haluatko oppilaitoksesi seinille OSKUn vaalijulisteet, jotka kannustavat opiskelijoita äänestämään? Se onnistuu tietty! Laita postia tai soita opiskelijatoiminnan koordinaattorillemme Essille.

Osallistukaa Nuorisovaaleihin!

Nuorisovaalit on loistava oppimistapahtuma toisen asteen oppilaitoksille ja oiva keino tukea opiskelijoiden kehitystä hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi yhteiskunnan jäseniksi! Nuorisovaaleissa nuoret tutustuvat vaaleihin ja ehdokkaisiin sekä saavat konkreettisen kokemuksen äänestämisestä. Tällä kertaa myös Yle julkistaa eduskuntavaalien nuorten valtakunnallisen tuloksen televisiolähetyksessä varsinaisella vaaliviikolla. Vaalien järjestämisohjeet ovat selkeät, eikä nuorisovaalien järjestäminen vaadi oppilaitokselta tai opiskelijakunnalta erityisen suurta työtä.

Ehditte ilmoittaa oppilaitoksenne mukaan Nuorisovaaleihin 22.3. mennessä osoitteessa
www.nuorisovaalit.fi.

Järjestäkää oma vaalipaneeli tai olohuonetentti!

Paras tapa tutustua ehdokkaisiin on tietty tavata heitä! Voittekin järjestää oppilaitoksellanne vaalipaneelin tai vaikkapa oman olohuonetentin opiskelijakunnan huoneessa. Päättäkää ensin päivä ja aika, jolloin haluatte järjestää paneelin tai tentin. Lähettäkää sitten kutsut paneeliin suoraan vaalipiirinne ehdokkaille tai puolueille. Miettikää kysymyksiä yhdessä ja valitkaa paneelille yksi tai useampi juontaja. OSKUn vaalitavoitteita voi hyvin hyödyntää vaalipaneelin kysymysten pohjana. Mikäli tarvitsette lisää vinkkejä tai ohjeita vaalipaneelin järjestämiseksi, olkaa yhteydessä opiskelijatoiminnan koordinaattoriimme Essiin!

Nuorten vaalikone"".

Nuorten vaalikoneesta löytyy nuoria ja opiskelijoita koskettavia tärkeitä kysymyksiä. Vaalikoneen avulla löydät sinulle sopivan ehdokkaan, joka ajaa sinulle tärkeitä asioita. Pääset Nuorten vaalikoneeseen osoitteella www.nuortenvaalikone.fi.

 

Yle Kioskin vaalibotti"".

Ylen vaalibotti perustuu Ylen vaalikoneen kysymyksiin, mutta antaa vastaajalle enemmän tietoa kysymysten taustasta ja havainnollistaa vaaliaiheita videoilla. Pääset tekemään botin osoitteessa vaalibotti.yle.fi.

Vaalit näkymään opiskelijakunnan sometileillä

Mikäli opiskelijakuntallanne on sosiaalisen median tilejä, vaalit kannattaa nostaa niissäkin näkymään! Yksi hyvä tapa tähän on jakaa omissa some-kamavissa OSKUn materiaaleja ja vaaleihin liittyviä postauksia. Myös linkki Nuorten vaalikoneeseen on oiva keino kannustaa opiskelijatovereita äänestämään.