Tietoa OSKUsta

Suomen Opiskelija-Allianssi – onnellisten amisten puolesta

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry on vuonna 2001 ammatillisen 2. asteen opiskelijoiden perustama ja omistama opiskelija- ja nuorisojärjestö, jossa opiskelijat itse tekevät toiminnan ja päätökset. OSKUssa kaikki valta ja vastuu on amiksilla, sillä he itse tuntevat parhaiten kaikki amiselämän ilot ja haasteet. OSKUssa nuoriin ja heidän mielipiteisiinsä luotetaan ja niitä arvostetaan. Toiminta perustuu vahvaan jäsendemokratiaan. Kuuntelemme ja selvitämme säännöllisesti amisten mielipiteitä. Liittokokouksessa ja liittohallituksessamme päätöksiä tekevät vain amikset itse. Tämän vuoksi järjestömme toiminta on osallistavaa, omaehtoista, aina amisten näköistä, itse tehtyä ja siten amiksille houkuttelevaa.

Sitoutumatonta edunvalvontaa ja toimintaa

OSKU on uskonnollisesti sekä puolue- ja ammattiyhdistyspoliittisesti sitoutumaton. Sen syntyhistoria nojaa yli 100-vuotiaaseen opiskelijatoiminnan perinteeseen kaupan, tekniikan ja terveydenhuoltoalan oppilaitoksissa. Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry valvoo jäsentensä etuja sekä edistää valveutunutta ja toimivaa opiskelijakuntatoimintaa. OSKU kehittää ammatillista koulutusta tuomalla amisten suodattamattoman mielipiteen niin päättäjille, virkamiehille kuin muillekin vaikuttaville foorumeille.

Olemme amiksia palveleva etu-, palvelu- ja harrastejärjestö

OSKU on ammatillisten opiskelijoiden etu-, palvelu- ja ennen kaikkea harrastejärjestö. OSKUn missio järjestönä on tehdä työnsä siten, että voimme vaikuttaa jäsenistön kykyyn nähdä tulevaisuutensa positiivisessa valossa sekä palvella ja tukea amiksia kaikissa elämäntilanteissa. Missionsa saavuttamiseksi OSKU pyrkii ensisijaisesti vaikuttamaan niihin mielikuviin, joita opiskelijoilla ja heidän viiteryhmillään on ammatillisesta opiskelusta ja osaamisesta. Me haluamme kaikella toiminnallamme vaikuttaa siihen, että amiksilla olisi hyvä olla.

Järjestämme vuosittain amiksille suunnattuja sekä valtakunnallisia että alueellisia tapahtumia ja koulutuksia. Asiantuntijamme ovat ympäri vuoden jäsentemme käytettävissäsi erilaisissa amiselämään liittyvissä kysymyksissä tai opinnoissa vastaantulevissa pulmatilanteissa. Jäsenopiskelijakunnillemme tarjoamme lisäksi opiskelijakunnan omiin ajankohtaisiin tarpeisiin räätälöityjä täsmäkoulutuksia sekä erilaisia tuki- ja neuvontapalveluita opiskelijatoimintaan liittyvissä asioissa.

OSKU RoadShow

OSKU RoadShow kiertää joka syksy Suomen ammatillisia oppilaitoksia. OSKUn aktiivit rantautuvat RoadShow’n aikana amiksiin levittämään OSKUlaista ilosanomaa, amisylpeyttä ja hyvää fiilistä.

Mikäli toivot OSKUn vierailevan omalla oppilaitoksellasi, ota yhteyttä OSKUn opiskelijatoiminnan koordinaattoriin vierailun sopimiseksi. Opiskelijatoiminnan koordinaattroin yhteystiedot löytyvät täältä.

Meillä on toimintaa maanlaajuisesti – tule sinäkin mukaan!

OSKU pitää huolen kaikista amiksista ympäri Suomen. Se tarkoittaa samalla sitä, että toiminnassamme on mukana aktiivisia amiksia Suomen joka kolkasta. Koska perustamme toimintamme amiksilta amiksille -ajatteluun, tarvitsemme jatkuvasti uusia tyyppejä joukkoihimme toimimaan amisten äänitorvena. Meillä pääset esimerkiksi suunnittelemaan ja järjestämään tapahtumia, tekemään amisten näköistä viestintää, tukemaan tärkeää amisten edunvalvontatyötä, lähtemään mukaan oppilaitoskiertueellemme – tai sitten voit muuten vain tulla mukaan ja laukoa uusia ideoita toteutettavaksi!

Toimintaan pääset mukaan esimerkiksi tulemalla mukaan liittokokoukseemme marraskuussa, osallistumalla johonkin tapahtumaamme, hakemalla vuodenvaihteessa valittaviin työryhmiin tai hakemalla keväällä kesän lopulla järjestettävälle leirille, jossa koulutamme kaikki uudet OSKU-tyypit. Ilmoittautuminen OsCamp-leirille on nyt auki, lomakkeeseen pääset tästä. Mikäli mukaan toimintaan lähteminen kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä puheenjohtajaamme tai varapuheenjohtajaamme ja kerro kiinnostuksestasi!

Kurkkaa tästä meidän sähköinen esite:

"".