Onnistunutta osallisuutta eli miten ja mistä amikset innostuu!

Heipähei! Täällä kirjoittelee OSKUn opiskelijatoiminnan koordinaattori Essi. Ajattelin kertoa teille vähän omia näkemyksiäni amisten osallisuudesta ja aktiivisuudesta sekä OSKUn tarjoamista palveluista aktiivisille amiksille. Näitä palveluita toteuttaa OSKUssa pääosin minä, opiskelijatoiminnan koordinaattori, ja työparini eli varapuheenjohtaja Onni. Itse olen merkonomi sekä (melko) tuore sosionomi ja Onni taas on nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Meiltä löytyy siis roppakaupalla osaamista tähän hommaan! Ideat tulevat suoraan liittohallitukselta, OsGuruilta sekä OSKUn liittohallituksen tukena toimivilta työryhmiltä. Otamme myös jatkuvasti vastaan näkemyksiä toiminnasta suoraan jäsenistöltä. Tällä tekniikalla takaamme, että teemme oikeita asioita oikeille tyypeille.

Meillä OSKUssa on missio vaikuttaa koko Suomen amisten fiilikseen siitä, että he kokevat oman tulevaisuutensa positiivisena. Emme palvele amiksia ainoastaan koulutuspoliittisissa edunvalvontakysymyksissä, vaan järjestämme monipuolista harrastetoimintaa ja tapahtumia. Pyrimme ensisijaisesti tukemaan amisten omaehtoista toimintaa sen sijaan, että ohjaisimme sitä tiettyyn muottiin. Tarjoamme opettavaista hauskanpitoa niin yksittäisille amisaktiiveille kuin myös kokonaisille opiskelijakunnille. Omalla työpöydälläni onkin kaikenlaisia hankkeita, projekteja, tapahtumia ja koulutuksia, joiden avulla toteutan OSKUn missiota. Tämän kevään siistein juttu on ollut OsCon – Opiskelijakuntapäivien järjestäminen. OsConeilla yhdistyy kauniisti kouluttautuminen, verkostoituminen ja hauskanpito samassa nätissä paketissa ja tietysti Suomen parhaassa amisyhteisössä!

Sen lisäksi, että suurkulutan kahvia ja työtuoliani OSKUn toimistolla Helsingissä, kierrän myös ympäri Suomea monenlaisten koulutusten ja tapahtumien tiimoilta. Opiskelijakunnat ja oppilaitokset voivat tilata minulta juuri itselleen räätälöityjä täsmäkoulutuksia esim. opiskelijakunnan hallitukselle, tutoreille tai muille amisporukoille. Koulutustoiminnassa lähden itse liikkeelle siitä lähtökohdasta, että jokainen opiskelijakunta ja oppilaitos on omanlaisensa ja tarpeet on jokaisella erilaiset. Siksi en näe hyödyllisenä myöskään tarjota koulutuksia massatuotantona liukuhihnalta. Juuri tämän takia koulutustoiminta onkin niin mielenkiintoista. Koskaan en tiedä täysin mikä minua odottaa! Paitsi tietysti se aktiivinen ja tiedonjanoinen amisporukka!

Omana opiskeluaikana korkeakoulussa osallistuin ensimmäistä kertaa opiskelija-aktiivihommiin. Ensimmäisenä lukukautena kouluttauduin tutoriksi ja lähdin mukaan opiskelijayhdistyksen hallitukseen. Siitä alkoikin monen vuoden mittainen seikkailu, joka toi minut lopulta OSKUlle töihin! Aktiivitoiminta kannattaa siis aina, olit sitten amis, lukiolainen tai korkeakouluopiskelija. Tällä hetkellä en voisi olla tyytyväisempi työhöni. Minulla on ympärillä kannustava toimiston porukka, valveutunut ja aktiivinen liittohallitus ja satojen OsGurujen joukko, joka on aina valmis ideoimaan uutta ja lähtemään mukaan kaikenlaiseen toimintaan. On myös hienoa kohdata OsGuruja OSKUn perustamisajoilta. Heistä välittyy aito rakkaus ja välittäminen niin OSKUa kuin koko suurta OsGurujoukkoa kohtaan. Oli OSKUssa sitten työntekijä, luottamustoiminen tai vapaaehtoistoimija, kaikille löytyy oma paikkansa, jossa saa tukea ja kannustusta itsensä kehittämiseen. OSKUssa kaikki tekevät hommia suoraan sydämestä!

Varapuheenjohtaja Onni ja opiskelijatoiminnan koordinaattori Essi