AMIS-opiskelijakortti

Tilaa omasi ja­ ota edut haltuusi!

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n jäsenenä pääset osaksi Suomen parasta amisyhteisöä ja alat viettää astetta edullisempaa opiskelijaelämää. Jäsenenä saat virallisen AMIS-opiskelijakortin, jolla todistat opiskelijastatuksesi niin joukkoliikenteessä kuin kaupoissa ja kahviloissakin. OSKUn opiskelijakortti toimii avaimena lukemattomiin etuihin ja alennuksiin. Tutustu tarkemmin huikeisiin jäsenetuihin täältä!

Irene, Helsinki sanoo: "AMIS-opiskelijakortti on amiksille paras mahdollinen sijoitus! Mäkin saan sillä alennusta muun muassa koulumatkoista ja OSKUn monipuolisista tapahtumista. Suosittelen, jos oot amis!"

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n AMIS-opiskelijakortti on henkilökohtainen jäsenkorttisi, jonka kelpoisuus uusitaan vuosittain lukuvuositarralla. OSKUn opiskelijakortin hinta on 16 euroa per vuosi.

OSKU-ASIAKASPALVELUAJAT: 

Tiistaisin klo 11-13
Torstaisin klo 11-13

Vastaamme WhatsAppiin, puhelinsoittoihin ja tekstiviesteihin asiakaspalveluaikoina. Muina aikoina voit laittaa meille sähköpostia!

Opiskelijakortin toimitusaika on noin 3 viikkoa. PIVOn mobiiliopiskelijakortti toimii heti kun jäsenyys on hyväksytty (jäsenhakemuksessa täytyy olla henkilötunnus ja puhelinnumero). Muistathan liittää hakemukseesi oikean lukuvuoden opiskelutodistuksen!

2022-2023 jäsenyyskauden myynti on alkanut 1.8.2022.

TILAA OPISKELIJAKORTTI TÄSTÄ >

 

Pivon digitaalinen opiskelijakortti

Tilatessasi sini-keltaisen AMIS-opiskelijakortin saat perinteisen muovisen opiskelijakortin lisäksi myös Pivon digitaalisen opiskelijakortin kännykkääsi kaikkine huikeine lisäetuineen! Näin saat myös opiskelijaedut näppärästi käyttöösi jo ennen kuin ehdit saamaan muovisen opiskelijakortin lompakkoosi asti. Voit ottaa Pivon digitaalisen opiskelijakortin käyttöösi heti, kun hakemuksesi on käsitelty ja jäsenmaksusi on kirjautunut rekisteriimme – eli keskimäärin noin kolmen arkipäivän sisällä liittymisestäsi!

Jäseneksi liittyminen

OSKUn jäseneksi voi liittyä jokainen Suomessa ammatillisella toisella asteella opiskeleva henkilö, joka hyväksyy liiton tarkoituksen ja maksaa lukuvuosittaisen henkilöjäsenmaksunsa. Lue lisää jäsenyysehdoistamme tämän linkin kautta.

Jäsenyyden päivittäminen

Uusi lukuvuosi on alkanut ja on aika uusia opiskelijakortin voimassaolo. Opiskelijakortit vanhalla lukuvuoden 2021-2022 tarralla ovat voimassa syyskuun loppuun asti (HSL elokuun loppuun asti). Siirry tästä klikkaamalla tilaamaan uusi lukuvuositarra, tarkistamaan jäsentietosi, suorittamaan kuluvan lukuvuoden jäsenmaksun.

Mikäli sinulla on kysyttävää jäsenyyden uusimisesta, opiskelijakortista tai olet jo valmistunut ja haluat päättää jäsenyytesi, ota yhteyttä jäsenpalveluumme sähköpostitse osoitteeseen osku@osku.info. Muistathan mainita viestissä ainakin oman nimesi ja jäsennumerosi (löydät sen opiskelijakortistasi).

2022-2023 jäsenyyskauden myynti on alkanut 1.8.2022.

TILAA UUSI LUKUVUOSITARRA >

 

AMIS-opiskelijakortteja on kahden tyyppisiä

Jäseneksi liittymisen yhteydessä sinun tulee määritellä, kumpaan AMIS-opiskelijakorttiin olet oikeutettu. Opiskelijakorttien myöntämisehdot sekä niillä myönnettävät opiskelijaedut ovat erilaisia.

Sini-keltainen opiskelijakortti

Sini-keltaisella opiskelijakortilla olet oikeutettu kaikkiin OSKUn jäsenille myönnettyihin opiskelijaetuihin, kuten VR:n ja Matkahuollon valtakunnallisiin opiskelija-alennuksiin. Sini-keltaisen kortin kanssa voit ottaa myös PIVOn mobiiliopiskelijakortin käyttöön. Sini-keltaisen opiskelijakortin saadakseen on täytettävä seuraavat ehdot:

 • opiskelet päätoimisesti ja palkatta ammatillisessa oppilaitoksessa
 • olet opintotuen tai aikuiskoulutuksen piirissä
 • opiskelu kestää yhtäjaksoisesti vähintään 8 kk
 • oppilaitos, jossa opiskelet, on julkisessa valvonnassa
 • opiskelu ei ole oppisopimuskoulutusta eikä kuulu työvoimakoulutukseen tai henkilöstökoulutuksen piiriin
 • monimuoto-opiskellessasi kokonaisopiskeluajastasi on yli 60% lähiopetusta
 • et saa päivärahaa tai TE-toimiston myöntämää tukea
Vihreä opiskelijakortti

Vihreällä opiskelijakortilla olet oikeutettu paikallisiin opiskelijaetuihin, mutta et VR:n, Matkahuollon ja HSL:n opiskelija-alennuksiin. Vihreällä opiskelijakortilla jäsen ei ole oikeutettu Pivo-mobiiliopiskelijakortin käyttöön. Olet oikeutettu vihreään opiskelijakorttiin, jos:

 • opiskelet ammatillisessa oppilaitoksessa, mutta et täytä sinisen kortin myöntämisen ehtoja (löytyy yltä).

Mikäli et ole varma kumpaan AMIS-opiskelijakorttiin olet oikeutettu, ota rohkeasti yhteyttä OSKUn jäsenpalveluun. Kun olet selvittänyt, kumpaan AMIS-opiskelijakorttiin olet oikeutettu, voit täyttää liittymislomakkeen. Liittymislomakkeen liitteiksi tarvitset opiskelijatodistuksen sekä kasvokuvan.

Opiskelutodistus

Saat opiskelutodistuksen oman oppilaitoksesi opintotoimistolta tai opinto-ohjaajaltasi. Todistuksesta käy ilmi, että olet läsnä oleva opiskelija kuluvana lukuvuotena ja siihen on merkitty arvioitu valmistumisaikasi. Voit pyytää opintotoimistoa lähettämään opiskelutodistuksen suoraan sähköpostiisi! Opiskelijatodistukseksi kelpaa vaihtoehtoisesti myös kuva kansliasta saatavasta opiskelutodistuksesta tai kuvankaappaus opiskelijaintrasi (esimerkiksi Wilman/Helmin) etusivulta, jossa näkyy oma nimesi.

Huomioithan, että oppilaitoksen antama hyväksymistodistus (joka osoittaa, että sinut on hyväksytty oppilaitoksen opiskelijaksi) ei kelpaa opiskelutodistuksena!

Kasvokuva

Kuvan tulee olla suoraan edestä otettu passikuvamainen kasvokuva. Kuva on lisäksi rajattava niin, että kasvot ja pää näkyvät kuvassa kokonaan. Kaikki kuvat tarkistetaan ennen korttien valmistusta. Puutteelliset kuvat aiheuttavat viivästyksiä korttien toimitukseen – noudatathan siis kuvaohjeita tarkasti!

Kuvaohjeet

Puutteellinen opiskelijakorttikuva on yleisin viivästyksiä aiheuttava syy opiskelijakorttien toimituksissa. Seuraavia ohjeita noudattamalla varmistat, ettei uuden opiskelijakorttisi toimitus viivästy kuvan takia. Opiskelijakortti on henkilökohtainen ja sen omistajan tulee olla kuvasta helposti tunnistettavissa. Kuvaksi kelpaavat sekä passikuvat että koulukuvat sellaisinaan (sähköisessä muodossa). Kuva voi olla myös itse otettu, kunhan se täyttää seuraavat kriteerit:

 • Kuvan tulee olla suoraan edestäpäin otettu passikuvamainen kasvokuva
 • Kuvan taustan tulee olla valkoinen tai vaalea
 • Kasvojen tulee olla keskellä kuvaa, sekä kasvot että pää tulee olla kuvassa kokonaan
 • Kuvassa ei saa olla käytetty päähinettä tai tummennettuja laseja
 • Asusteet tai hiukset eivät saa peittää kasvoja
 • Kuvassa ei saa olla muita henkilöitä

"".

 

Lue lisää: