OSKUn perinteinen RoadShow on taas liikkeellä!

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n perinteinen, ammatillisia oppilaitoksia kiertävä OSKU RoadShow -kiertue on lähtenyt taas liikkeelle tänään maanantaina 16.8.2021 Helsingistä ja Turusta.

Valtakunnallinen kiertue jatkuu aina marraskuulle asti ja vierailee kaikkiaan noin 70 toimipisteessä eri puolilla Suomea aina Helsingistä Kittilään. Kyseessä on tavoittavuudeltaan Suomen laajin ammatillisiin oppilaitoksiin kohdistuva kiertue. 

OSKU RoadShow toteutetaan täysin vapaaehtoisten amisten voimin. Kiertuepäivän aikana oskulaiset opiskelijat tarjoavat ammattiin opiskeleville tietoa niin OSKUsta järjestönä, opiskelijaeduista, tapahtumista kuin työelämästäkin. RoadShow’n tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden yhteisöllisyyttä, tukea opiskelumotivaatiota ja tarjota opiskelijoille mahdollisuus tavata amiksia ympäri Suomen. 

Kiertuella noudatetaan viranomaisten antamia turvallisuusohjeita koronaan liittyen ja vapaaehtoiset käyttävät vierailuilla maskeja. Lisäksi OSKUssa on tehty sisäisiä linjauksia mm. siitä, että aktiivit osallistuvat pääsääntöisesti vain oman lähialueensa kouluvierailuihin. OSKU tekee toiminnassaan kaikkensa, ettei OSKUn toiminta edistäisi epidemian kiihtymistä. Tarpeen vaatiessa kiertue tullaan keskeyttämään.  

”RoadShow on aitoa toimintaa amiksilta amiksille, sillä kaikki kiertueen vapaaehtoiset ovat amiksia. Toivomme, että kiertueella välittyy hyvä fiilis, vaikka pidetäänkin turvavälejä ja maskeja. OSKUn tärkeimpiä voimavaroja ovat kuitenkin yhteishenki ja amisylpeyden nostattaminen”, tiivistää OSKUn puheenjohtaja Henriikka Mastokangas syksyn kiertuetta.  

Vuonna 2021 OSKU RoadShow’n pääyhteistyökumppaneina toimivat AmisRekry, Nuoret Yrittäjät,  S-ryhmä, Salon Lakkitehdas, Tehy ry, Teknologiateollisuus sekäToimihenkilökeskusjärjestö STTK. Yhteistyökumppanit näkyvät kiertueella monin eri tavoin ja näin amiksille voidaan tarjota esimerkiksi tuorein tieto työelämästä, yrittäjyydestä ja hyvinvoinnista. 

OSKU RoadShow’n etenemistä voi seurata Facebookissa sekä Instagramissa hashtagilla #oskuroadshow. 

OSKU RoadShow 2021 pääyhteistyökumppanit