Vaikuta äänestämällä!

Juulia ja Jessica OsConeilla.

Äänestäminen on yks tärkeimmistä vaikuttamisen keinoista. Olisi siis tärkeätä, että nuoret äänestäisivät ahkerammin, jotta saataisiin  nuorten ääni kuuluvviin paremmin. Tällä hetkellä 55—70 -vuotiaat äänestävät muita ikäluokkia aktiivisemmin. Tästä syystä eduskunnassa nuoria koskevat asiat eivät etene samalla tavalla kuin keski-ikäisten tai eläkeläisten asiat.

Olisi kiva itekkin päästä vaikuttamaan näihin asioihin jo nyt, mutta äänestysikäraja tulloo vastaan. Mielestäni äänestysikkää tulisi laskea 16 ikävuoteen, sillä olisi tärkeää, että nuoret pääsisivät äänestämmään omista asioistaan. Paljon on nyt ollukkin puhetta, että nuoria kiinnostaa vaikuttaminen yhä enemmän.

Itekkin oon lähteny OSKUn toimintaa vaikuttaakseni nuorille ja varsinkin amiksille tärkeisiin asioihin, kuten maksuttomaan toiseen asteeseen ja kouluterveydenhuoltoon.

Jos sulla ei oo vielä tietoa, ketä haluat äänestää, niin Allianssilla on mahtava Nuorten vaalikone, jonka avulla voit löytää juuri sinulle sopivan ehdokkaan. Vaalikoneeseen pääset tästä linkistä.

Äänestämisen iloa!

Terveisin,  Juulia

Kirjoittaja toimii ensimmäistä vuotta OSKU:n hallituksessa. 
Kuvassa  ovat Juulia ja Jessica. Kuvan otti Peppi Naakka.