Valtakunnalliset AMIS-stipendit jaettu jo kuudennen kerran!

Katariina Virtanen, Vuoden tsemppari

AMIS-stipendit jakaa valtakunnallinen ammattiin opiskelevien opiskelijajärjestö Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry. AMIS-stipendejä myönnetään keväisin kolmessa kategoriassa toiminnassaan erityisen ansioituneille ammattiin opiskeleville ja opiskelijakunnille. Stipendit ovat arvoltaan 250 euroa. AMIS-stipendien saajia sai ehdottaa kuka tahansa oppilaitosyhteisöön kuuluva ja stipendien saajat valitsi OSKUn liittohallitus.

Vuoden opiskelijakunta -stipendi Vaasaan 

 OSKUn liittohallitus valitsi Vuoden opiskelijakunta –stipendin saajaksi VAMIAn opiskelijakunnan Vaasasta. 

Vuoden opiskelijakuntana palkitaan opiskelijakunta, joka on lukuvuoden aikana osoittanut aktiivisuutta ja osallistavaa otetta oppilaitoksen kehittämisessä, edistänyt opiskelijoiden viihtyvyyttä tai muutoin isoin harppauksin kehittänyt toimintaansa. Vamian opiskelijakunta on onnistunut ylläpitämään toimintaansa ja edistämään opiskelijoiden yhteisöllisyyttä koronaepidemian ja etäopetuksen aikana.  

“On hienoa nähdä opiskelijakunta, jolla on halua kasvaa ja kehittää toimintaansa pandemia-ajasta huolimatta.”, iloitsee OSKUn puheenjohtaja Henriikka Mastokangas. 

“Me ollaan tosi iloisia stipendistä, se kuvaa meille sitä, kuinka ahkera työ lopultakin palkitaan. Tästä on tosi hyvä jatkaa taas ensi vuonna!”, kuvailee Joonas Sallinen Vamian opiskeljakunnan tunnelmia. 

 

Vuoden tsemppari on Katariina Virtanen Stadin AO:sta 

Vuoden tsempparina palkitaan opiskelija, joka on vaikeista lähtökohdista tai haasteista huolimatta onnistunut edistämään opintojaan tavoitteellisesti, ja joka on esimerkki muille siitä, että koskaan ei pidä lannistua tai luovuttaa. Vuoden tsemppari, Katariina Virtanen on onnistunut vaikeuksista ja haasteista huolimatta edistämään omia opintojaan media-alalla ja suunnittelee jo tulevaisuuden polkujaan.  

“Katariina on oiva esimerkki meille muille amiksille siitä, kuinka vaikeasta elämäntilanteesta huolimatta on mahdollisuus saada opinnoista taas kiinni.”, toteaa OSKUn puheenjohtaja Henriikka Mastokangas. 

“Olen hyvin iloinen ja kiitollinen stipendistä. Tuntuu hyvältä, kun huomioidaan, miten paljon olen kokenut ja kannustetaan tulevaisuuteen. Eikä anneta menneiden vaikuttaa.”, kommentoi Virtanen uutista stipendin saamisesta.  

 

Seurakuntaopiston Julia Neumannista Vuoden AMIS-tähti 

Vuoden AMIS-tähdeksi on valittu tänä keväänä valmistunut Julia Neumann Seurakuntaopistosta. Vuoden AMIS-tähtenä palkitaan opiskelija, joka on esimerkillinen yhteisöllisyyden edistäjä ja yhteishengen nostattaja, omaa tervettä ammattiylpeyttä ja on aktiivinen monella osa-alueella sekä omassa oppilaitoksessaan että vapaa-ajalla. 

“Julia on omassa oppilaitoksessaan kaikkien kanssa toimeentuleva yhteisöllisyyden varmistaja. Tämä aktiivinen opiskelijatoimija on todellakin ansainnut Vuoden amistähti -stipendin.”, OSKUn puheenjohtaja Henriikka Mastokangas perustelee valintaa. 

Opinto-ohjaajan hakema stipendi tuli Neumannille täytenä yllätyksenä: “AMIS-tähti-stipendin saaminen oli yllätys, koska en edes tiennyt, että olen valinnassa. Olen iloinen stipendistä ja siitä, miten opettajat ja ohjaajat näkevät minut. Toivon, että pystyn vastaamaan tähän kuvaan myös tulevaisuudessa. Kiitos!”