Valtakunnalliset AMIS-stipendit jaettu jo viidennen kerran!

CAREn jäsenet pihalla.

AMIS-stipendit jakaa valtakunnallinen ammattiin opiskelevien opiskelijajärjestö Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry. AMIS-stipendejä myönnetään keväisin kolmessa kategoriassa toiminnassaan erityisen ansioituneille ammattiin opiskeleville ja opiskelijakunnille. Stipendit ovat arvoltaan 250 euroa. AMIS-stipendien saajia sai ehdottaa kuka tahansa oppilaitosyhteisöön kuuluva ja stipendien saajat valitsi OSKUn liittohallitus.

Vuoden opiskelijakunta -stipendi Porvooseen

OSKUn liittohallitus valitsi Porvoon Careerian CARE-opiskelijakunnan vuoden opiskelijakunnaksi.

Vuoden opiskelijakuntana palkitaan opiskelijakunta, joka on lukuvuoden aikana osoittanut aktiivisuutta ja osallistavaa otetta oppilaitoksen kehittämisessä, edistänyt opiskelijoiden viihtyvyyttä tai muutoin isoin harppauksin kehittänyt toimintaansa. CARE-opiskelijakunta perustettiin vuonna 2019 oppilaitoksen organisaatiomuutoksen myötä ja toiminta on saatu hienosti käyntiin.  Toiminta on ollut heti aktiivista: opiskelijat ovat järjestäneet omia tapahtumia sekä osallistuneet OSKUn toimintaan. “On ollut hieno seurata huimaa kehitystä,  johon opiskelijakunta on pystynyt lyhyessä ajassa”, OSKUn puheenjohtaja Iivari Korkala perustelee valintaa.

Opiskelijakunnassa tieto stipendistä otettiin vastaan ilolla! “Tosi huippua saada kunnianosoitus siitä, mitä ollaan tehty!”, iloitsee opiskelijakunnan hallituksen jäsen Alex Kapanen.

Stipedin lisäksi OSKUn liittohallitus päätti jakaa kunniamaininnan  OSAO:n OTTO ry:lle hyästä ja vakiintuneesta työskentelystä.

 

Vuoden tsemppari on Jani Hokki OSAO:sta

"".Vuoden tsemppariksi valittiin Oulussa OSAOssa opiskeleva Jani Hokki, joka on juuri saanut valmiiksi media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon.

Vuoden tsempparina palkitaan opiskelija, joka on vaikeista lähtökohdista tai haasteista huolimatta onnistunut saamaan tutkintotodistuksen ja valmistumaan ammattiin ja joka on esimerkki muille siitä, että koskaan ei pidä lannistua tai luovuttaa. ”Hokki on todella upea esimerkki siitä, että vaikeuksista on mahdollista päästä voiton puolelle”, OSKUn puheenjohtaja Korkala iloitsee.

Jani Hokki otti stipendin vastaan yllättyneenä ja iloisena: ”Opiskelu ammattiin auttoi minua erityisesti kohtaamaan sosiaalisia haasteita ja luomaan rutiineja – sekä loi merkitystä arkeen ja opetti minua luottamaan itseeni ja taitoihini. Tämä stipendi tulee varmasti jäämään mieleeni, ja muistuttaa minua tulevissa elämän haasteissani siitä, mitä olen aikoinaan käynyt läpi.”

 

TAI:n Eetu Rauniosta Vuoden AMIS-tähti

Vuoden AMIS-tähdeksi on valittu Turun Ammatti-instituutissa liiketoimintaa toista vuotta opiskeleva Eetu Raunio.

"".

Vuoden AMIS-tähtenä palkitaan opiskelija, joka on esimerkillinen yhteisöllisyyden edistäjä ja yhteishengen nostattaja, omaa tervettä ammattiylpeyttä ja on aktiivinen monella osa-alueella sekä omassa oppilaitoksessaan että vapaa-ajalla.  “Eetu Raunio on toiminut aktiivisesti sekä omassa opiskelijakunnassaan että Turun nuorisovaltuustossa, minkä takia meillä on ilo palkita hänet valtakunnallisella AMIS-stipendillä”, iloitsee OSKU ry:n puheenjohtaja Iivari Korkala.

Eetu Raunio otti tiedon stipendin saamisesta vastaan kiitollisena: “Tuntuu todella hyvältä saada pitkäjänteisestä työstä tällainen kiitos, mutta työ jatkuu edelleen. Opiskelijoiden aseman ajaminen ei lopu koskaan. On tärkeää ottaa nuoret mukaan tekemään muutosta ja antamaan mielipiteitä.”

 

Lisätietoja:
puheenjohtaja Iivari Korkala
iivari.korkala@osku.fi, 044 9776 356